
تمر هندی میوه گیاهی است که عموماً در کشورهای هندوستان و همچنین جنوب آسیا یافت میشود. از تمر هندی به صورت ادویه، چاشنی و همچنین به صورت خام استفاده میشود. شاید شما تا به حال از تمر هندی برای تهیه کردن غذا استفاده نکرده باشید اما باید بدانید که خواص تمر هندی برای سلامتی بهاندازهای است که از همین فردا به فکر استفاده کردن از آن برای رسیدن به سلامتی، بیفتید. امروز با هم در جیمیتو نگاهی عمیق به خواص تمر هندی با هم خواهیم داشت تا شما بیشتر با آن آشنا شوید.
تمر هندی چیست؟
برخلاف تصور عموم مردم که فکر میکنند زادگاه تمر هندی هندوستان است، این گیاه در افریقا برای اولین بار کشت و برداشت شده است. نام های مختلفی به تمر هندی اختصاص دادهاند که از جمله آنها میتواند به ایملی، تین تیدی، تتول و همچنین والن پولی اشاره کرد.
این گیاه که در مناطق گرم کشت میشود از جمله گیاهان دسته باقلا است. امروزه بیشتر تمرهای هندی دنیا را کشورهایی همانند هندوستان و سریلانکا تولید میکنند. این گیاه، دارای میوه خوشمزهای با همین اسم است. از میوه تمر هندی برای درست کردن انواع ترشیها و غذاها استفاده میشود.
همچنین تمر هندی به شکل ادویه نیز به غذاهای زیادی میتواند اضافه شود. طعم تمر هندی در سرتاسر جهان ترش است. پس انتظار نداشته باشید روزی تمر هندی شیرین بخورید.
خواص تمر هندی به قدری زیاد است که لازم دانستیم ابتدا در مورد ارزش غذایی آن با هم صبحت کنیم.
ارزش غذایی تمر هندی
تمر هندی دارای ترکیبات مهم معدنی و مغذی است. از مهمترین ترکیبات موجود در تمر هندی میتوان به انتی اکسیدان های قوی در آن اشاره کرد. انتی اکسیدان ها قادر هستند تا رادیکالهای آزاد که عامل بروز بیماریهای مختلف از جمله سرطان هستند را از بدن دور کنند. از دیگر مواد شیمایی و مفید برای بدن میتوان به لیمونن، گرانیول، سافرول، پیرازین و سالیسیلات متیل اشاره کرد.
در هر ۱۰۰ گرم از تمر هندی، ارزش غذایی تمر هندی به صورت زیر است:
- انرژی ۲۳۹ کیلوکالری ۱۲ درصد نیاز روزانه
- کربوهیدرات ۶۲٫۵ گرم ۴۰ درصد نیاز روزانه
- پروتئین ۲٫۸ گرم ۵ درصد نیاز روزانه
- چربی کل ۰٫۶ گرم ۳ درصد نیاز روزانه
- کلسترول ۰ میلیگرم ۰ درصد نیاز روزانه
- فیبر رژیمی ۵٫۱ گرم ۱۳ درصد نیاز روزانه
بر اساس بررسی های انجام شده روی تمر هندی ویتامینهای آن در ۱۰۰ گرم به شرح زیر است:
- فولات ۱۴ میکروگرم ۳٫۵ درصد نیاز روزانه
- نیاسین ۱٫۹۳۸ میلی گرم ۱۲ درصد نیاز روزانه
- اسید پانئوتیک ۰٫۱۴۳ میلیگرم ۳ درصد نیاز روزانه
- پیریدوکسین ۰٫۰۶۶ میلیگرم ۵ درصد نیاز روزانه
- تیامین ۰٫۴۲۸ میلیگرم ۳۶ درصد نیاز روزانه
- ویتامین آ ۳۰ واحد ۱ درصد نیاز روزانه
- ویتامین ث ۳٫۵ میلیگرم ۶ درصد نیاز روزانه
- ویتامین ای ۰٫۱ میلیگرم ۱ درصد نیاز روزانه
- ویتامین کا ۲٫۸ میکروگرم ۲ درصد نیاز روزانه
در مورد مواد معدنی تمر هندی نیز باید افزود که:
- سدیم ۲۸ میلیگرم ۲ درصد نیاز روزانه
- پتاسیم ۶۲۸ میلیگرم ۱۳ درصد نیاز روزانه
- کلسیم ۷۲ میلیگرم ۷ درصد نیاز روزانه
- مس ۰٫۸۶ میلیگرم ۹٫۵ درصد نیاز روزانه
- آهن ۲٫۸ میلیگرم ۳۵ درصد نیاز روزانه
- منیزیم ۹۲ میلیگرم ۲۳ درصد نیاز روزانه
- فسفر ۱۱۳ میلیگرم ۱۶ درصد نیاز روزانه
- سلنیوم ۱٫۳ میکروگرم ۲ درصد نیاز روزانه
- روی ۰٫۱ میلیگرم ۱ درصد نیاز روزانه
خواص تمر هندی برای پوست
از صبح که بیدار میشوید تا زمانی که آفتاب غروب کند، پوست شما در برابر تابش نور خورشید است. تابش بیش از حد نور خورشید به سلولهای پوست میتواند باعث بروز مشکلاتی همانند آفتابسوختگیها و انواع عوارض مانند آکنهها شود. نور آفتاب متشکل از پرتوهای قوی و پر انرژی است که در برخورد با سلولهای پوست شما، آنها را اکسید و نابود میکنند.
در صورتیکه پوست شما بیطراوت و همچنین خشک باشد، میزان آسیب زیادتری وارد خواهد شد. در این مرحله است که خواص تمر هندی برای پوست بیش از همیشه پررنگتر میشود. تمر هندی دارای مواد انتی اکسیدانی و همچنین انواع ویتامینهای خاصی است که به شما در مراقبت کردن از پوست کمک میکند.
برای داشتن پوست سالم استفاده کردن از ماسک تمر هندی توصیه میشود. برای تهیه ماسک تمر هندی میتواند به صورت زیر عمل کنید.
تمر هندی و سلامت پوست
۳۰ گرم تمر هندی، ۱۵۰ گرم آب گرم و ۱٫۲ قاشق چایخوری زردچوبه پودر شده تهیه کنید. آب جوش را روی تمر هندی که دارای پالپ باشد بریزید و اجازه دهید که به مدت ده دقیقه خیس بخورد. عصاره پالپ را از ترکیب به دست آمده جدا کنید. حال نصف قاشق زردچوبه به آن اضافه نمایید. خمیر به دست آمده را میتوانید با استفاده از پنبه روی پوست خود بکشید. بعد از اینکه پوست به اندازه کافی در تماس با مخلوط شما بود، آن را با استفاده از آب گرم بشورید. توصیه شده است که برای رسیدن به خواص تمر هندی از این ترکیب دو بار در هفته حداقل باید استفاده کنید.
همچنین اگر به این ماسک علاقهمند شدید، ترکیب کردن مقداری ابلیمو را به مخلوط قبلی توصیه میکنیم. استفاده کردن از ابلیمو میتواند خواص تمر هندی را دو چندان کند.
خواص تمر هندی برای لایهبرداری
لایهبرداری کردن از پوست کاری است که عموماً خانمها و دختران با استفاده از لایه بردارهای شیمیایی انجام میدهند. با لایهبرداری قسمتی از سلولهای قدیمی پوست که دیگر شادابی قبل را ندارند از پوست برداشته میشوند و جای آن را سلولهای جدید پر میکند. اما استفاده کردن از لایه بردارهای شیمیایی میتواند همراه با عوارضی باشد. به این دلیل شما میتوانید از خواص تمر هندی به عنوان یک لایه بردار استفاده کنید.
برای درست کردن ماسک لایه بردار تمر هندی به این صورت عمل کنید که یک قاشق چایخوری تمر هندی را با یک قاشق چایخوری سنگ نمک ترکیب کنید. حال برای داشتن خواص بهتر لایهبرداری مقداری خامه و همچنین ماست به آن اضافه نمایید. ماسک به دست آمده را به آرامی با استفاده از تکهای پنبه روی صورت خود به مدت ۵ تا ۷ دقیقه مالش دهید تا سلولهای قدیمی را تحریک کنند. حال میتوانید با شستشو دادن صورت سلولهای مرده را از صورت خود جدا کنید تا پوست قدرت تنفس برای تولید سلولهای جدید داشته باشد.
خواص تمر هندی برای لایهبرداری از این رو است که اسید الفاهیدروکسی موجود در تمر هندی یکی از اصلیترین عناصر تشکیل دهنده کرمهای لایه بردار است و به مخلوطی که از تمر هندی درست میشود هم خاصیت مشابه میبخشد. این اسید قادر است که مواد زائد را از روی پوست به کلی حذف کند.
تمر هندی و درمان سلولیت
سلولیت چیست؟ سلولیت به شکلی از پوست گفته میشود که در آن چربیهای زیر پوست حالت سفت و زمختی به خود میگیرند. این چربیها عموماً در نواحی پشت ران و بازو دیده میشود. برای از بین بردن سلولیت ها انجام دادن عملهای جراحی و استفاده کردن از داروهای مختلف سادهترین راه است. اما جالب است بدانید که یکی از خواص تمر هندی، بهبود دادن سلولیت های شما است.
ماسک تهیه شده از عصاره تمر هندی به مقدار دو قاشق، ۱ قاشق چایخوری شکر، ۱ قاشق چایخوری ابلیمو و همچنین نصف قاشق چایخوری جوش شیرین همان معجزهای است که میتواند به شما در درمان سلولیت کمک کند. خمیر به دست آمده را روی پوست خود بکشید. بعد از چند دقیقه میتوانید با آب گرم صورت خودتان را بشورید.
این ترکیب و استفاده از آن در طول هفته به مدت دو بار و همچنین تکرار آن در ۴ تا ۵ هفته توصیه شده است. استفاده کردن از این روش و همچنین ادامه دادن آن مقدار سلولیت ها را کاهش میدهد. البته نباید انتظار داشته باشید که استفاده از خمیر تمر هندی به اندازه عملهای جراحی مفید باشد. در برخی از مطالعات مشاهده شده که این روش فقط و فقط برای افرادی با پوست های چرب مؤثر بوده است.
خواص تمر هندی در مرطوب سازی پوست
تمر هندی دارای خواص سلامتی فراوانی است اما در این میان استفاده کردن از خواص تمر هندی برای مرطوب کردن پوست در فصلهای سرما میتواند یکی از پرکاربردترین خواص آن باشد. پوست خشک در فصل سرما به شدت آسیب پذیر است و خشکی پوست میتواند منجر به ترکهای پوستی شود. به همین دلیل اگر شما پوست خشکی دارید همیشه آن را در فصلهای سرد مرطوب نگه دارید.
برای مرطوب کردن پوست، ۱۵ گرم پالپ تمر هندی را به همراه دو قاشق چایخوری چای سبز ترکیب کنید. برای ترکیب کردن اجازه دهید که ۱۵ گرم تمر هندی درون آب جوش به مدت ۱۵ دقیقه جوش بخورد. حال ۲ قاشق چایخوری به آن چای سبز اضافه کنید. اجازه دهید ۵ دقیقه دیگر برای داشتن خواص تمر هندی بیشتر، محلول روی گاز باقی بماند. اکنون مایع به دست آمده را از صافی عبور دهید.
پس از سرد شدن، با استفاده از تکهای پارچه یا پنبه ترکیب به دست آمده را روی پوست خود بکشید. به این ترتیب مشاهده خواهید کرد پوست شما در برابر سرما مقاومت بیشتری از خود نشان میدهد.
خواص ضد پیری تمر هندی
آیا شما دوست دارید که پوستتان هیچ وقت پیر نشود؟ مگر کسی هست که این خواسته را نداشته باشد؟ اما متأسفانه تاکنون کسی نتوانسته است در برابر پیر شدن پوست مقاومت کند. تنها شما میتوانید زمان پیر شدن پوست خودتان را با استفاده از خواص تمر هندی به تعویق بیندازید. تمر هندی دارای مقدار فراوانی انتی اکسیدان، فیبر و همچنین انواع ویتامینها است.
این سه عامل در کنار هم فعالیت عوامل پیر کننده پوست که میتواند یکی از آنها رادیکالهای آزاد باشد را مهار کند. برای درست کردن ماسک مخصوص ضد پیری تمر هندی به شما توصیه داریم به صورت زیر عمل کنید:
یک قاشق از پالپ تمر هندی را به همراه یک قاشق غذا خوری آرد نخود، سمولینا و همچنین عسل ترکیب کنید. این ترکیب به دست آمده را برای ده دقیقه روی پوست خود و نواحی که احساس میکنید پوست شما دچار پیری شده است، بکشید. حال آن را با استفاده از پنبه نرم پاک کنید. در مرحله بعد توصیه شده که صورتتان را با حوله و آب گرم شستشو دهید. استفاده کردن از خواص تمر هندی به این صورت برای دو بار در هفته میتواند شما را از پیری پوست دور کند.
تمر هندی و لکه برداری از پوست
لکههای روی پوست از جمله مشکلات است که زنان و مردان بدون توجه به سن و سال دچار آن میشوند. برای رفع این مشکلات عموماً مردم دوست دارند که از ترکیبات سفید کننده پوست استفاده کنند. این در حالی است که به سادگی با خواص تمر هندی قادر خواهید بود تا درصد زیادی از این لکهها را درمان کنید.
برای درست کردن ماسک تمر هندی، یک قاشق غذا خوری تمر هندی به همراه پالپ را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بجوشانید. یک قاشق چایخوری به آن عسل اضافه کنید. همچنین برای خوشبو شدن و استفاده کردن از خواص تمر هندی به صورت بهتر، به آن یک قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید. اکنون محلول به دست آمده را روی قسمتهایی از پوست که احساس میکنید دچار لکه شده است، بکشید.
با این کار بعد از چند هفته مشاهده خواهید کرد که لکههای قهوهای پوست کاهش پیدا کرده و شما احساس بهتری خواهید داشت.
خواص تمر هندی برای درمان آکنه
پوست شما در برابر آسیبهای ناشی از پرتوهای خورشید بسیار آسیب پذیر و خطرپذیر است. برای درمان آکنهها میتوانید از انواع مواد شیمیایی استفاده کنید این در حالی است که ماسک تمر هندی یکی از راحتترین و سادهترین روشهای درمان آکنهها است. تمر هندی دارای ویتامینهای ث و آ به همراه دیگر انتی اکسیدان های مؤثر در درمان مشکلات پوستی است.
برای رسیدن به ماسک تمر هندی مخصوص درمان آکنهها، پودر زردچوبه را به همراه ماست ترکیب کنید. عصاره تمر هندی را به این ترکیب اضافه کنید و خوب به هم بزنید. این مخلوط به دست آمده را روی صورت خود بگذارید. ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زمان پیشنهاد شده به شما است. برای پاک کردن ماسک، آب گرم و یک مرطوب کننده خوب بهترین گزینهها برای پاک کردن پوست است. این ترکیب را یک بار در هفته روی پوست خود بگذارید.
تمر هندی و کاهش ریزش مو
تمر هندی غنی از مواد انتی اکسیدانی و همچنین ویتامینهای مختلف است که جریان خون در سطح زیر موهایتان را افزایش میدهد. به این ترتیب جای هیچ تعجبی ندارد که تمر هندی بتواند خواص سلامتی برای مو داشته باشد. برای درست کردن ماسک مو تمر هندی، ۱۵ گرم تمر هندی را در آب گرم خیس کنید و سپس آن را صاف کنید. آب مخلوط تمر هندی و آب جوش را به سرتان بکشید و آن را با استفاده از حولهای روی سرتان گرم نگه دارید.
سپس موهای خودتان را با استفاده از شامپو مناسب بشورید. توصیه شده است که این کار را برای دو بار در هفته تکرار کرده و در نهایت از نتیجه آن لذت ببرید.
خواص تمر هندی در کاهش چربی مو
پوست سر شاید به نظر شما ارگان مهمی نباشد و میان تلی از موهایتان پنهان میشود اما همین پوست سر ساده میتواند باعث ریزش شدید موهای شما و همچنین بروز مشکلاتی همانند شوره شود. آلوده شدن پوست سر به باکتریها و عوامل قارچی و همچنین عدم رسیدن اکسیژن و مواد غذایی کافی به سلولهای پوست سر باعث شوره و همچنین ریزش مو میشود. برای اینکه مو زیبا داشته باشید نیاز به مراقب از پوست سر همیشه اهمیت دارد.
از جمله خواص تمر هندی در این است که به شما کمک میکند تا پوست سر سالمتر داشته باشید. برای درست کردن ماسک مخصوص سر باید دو قاشق غذا خوری تمر هندی را به صورت پالپ با یک قاشق غذاخوری زیتون ترکیب کنید. برای خواص بهتر میتوانید ترکیب پروتئینی همانند آب دوغ به آن اضافه کنید.
ترکیب به دست آمده را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه روی سر خودتان بگذارید و صبر کنید. حال پوست و موهایتان را با همین ترکیب ماساژ دهید. موهای آغشته شده به این ترکیب را با استفاده از آب گرم و شامپو به آرامی شستشو دهید تا کف سرتان از این ترکیبها خالی شود.
با توجه به اینکه تمر هندی مقدار انتی اکسیدان و همچنین ترکیبات ویتامینه متفاوت در خود دارد میتواند خونرسانی به کف سر برای داشتن موهای سالمتر و همچنین رشد سلولهای جدید را فراهم سازد. به این ترتیب موهای شما رشد بهتری خواهد داشت و عارضههایی همانند شوره سر برای همیشه از شما خداحافظی خواهد کرد.
ویتامین ث موجود در تمر هندی باعث خواهد شد تا تولید فولیکول به عنوان عامل رشد مو و همچنین توزیع سلولی افزایش یابد. البته باید در نظر داشته باشید که استفاده کردن از تمر هندی به عنوان مرهم برای کاهش شوره سر نمیتواند معجزهای دائمی باشد.
تمر هندی و ضد عفونی کنندگی
بدن شما مستعد آلودگی به انواع میکروبها و ویروسها است. پوست، کبد، سیستم گوارشی و دیگر اعضای بدن میتوانند در طول روز با عوامل متخلف بیماریزایی تماس داشته باشند که هر کدام عوارض مختلفی به دنبال دارند. این وظیفه شما است که بتوانید با رساندن مواد مغذی کافی به بدن سیستم ایمنی آن را در برابر واکنشهای میکروبی قویتر کنید.
تمر هندی یکی از چندین ترکیبی است که شما میتوانید از آن به عنوان ضد عفونی کننده طبیعی استفاده کنید. در طب سنتی عموماً از ترکیبات دارای تمر هندی برای ضد عفونی کردن زخم های ناشی از بریدگی چاقو استفاده میشده است. اگر تحمل سوزش دارید و هیچ ماده ضد عفونی کننده دیگری نزدیک شما نیست، تمر هندی را به صورت خام روی زخم بکشید.
اسید نیتریک، تانن و ترپنوییدها عواملی هستند که واکنشهای میکروبی و ویروسی را خنثی کرده و زخم شما را از مشکلات عفونی بهبود میدهند.
خواص تمر هندی در کاهش وزن
ما دوست داریم هم غذا بخوریم و هم لاغر شویم. اما برای بسیاری از ما این یک رؤیا است که با خوردن همزمان مواد غذایی بتوانیم لاغر هم بشویم. تمر هندی از جمله مواد غذایی است که باعث میشود شما در عین خوردن آن لاغرتر هم بشوید.
خواص تمر هندی به واسطه داشتن ترکیبات عالی به مانند اسید هیدروکسی سیتریک به بدن شما کمک میکند تا سوخت و ساز بهتری داشته باشید. از سوی دیگر آنزیمهای جاذب چربی را مهار و از جذب آن توسط بدن جلوگیری میکند. به این ترتیب شما نه تنها اشتهای کمتری خواهید داشت بلکه با خوردن تمر هندی لاغرتر هم میشوید.
تمر هندی و دوران بارداری
برای داشتن بارداری سالم نیاز به مراقبت از مادر و کودک به صورت هم زمان وجود دارد. در صورتی که شما قصد بارداری دارید قبل از همهچیز باید با پزشک خود در مورد مصرف مواد غذایی مشورت کنید. در برخی از مشاورههای پزشکی گفته شده است که خواص تمر هندی برای کنترل برخی از مشکلات دوران حاملگی همانند تهوع صبحگاهی، سوءهاضمه و یبوست فوق العاده است.
این میوه دارای مقادیر کافی فیبر در خود است. بدن شما با داشتن فیبر کافی هضم بسیار مناسبتری خواهد داشت. به این ترتیب بروز اسهال در زنان باردار که یکی از شایعترین مشکلات بارداری است، کاهش پیدا میکند. از سوی دیگر تمر هندی تسکینی برای شکم دردهای دوران بارداری است. البته باز هم توصیه میکنیم قبل از مصرف هر ماده غذایی در دوران بارداری با پزشک خود مشورت کنید.
خواص تمر هندی و صفرا سالم
مشکل در صفرا میتواند منجر به چاقی و همچنین سنگهای صفرا شود. خواص تمر هندی این است که به شما کمک میکند از اختلالات مربوط به صفرا جلوگیری کنید. به این ترتیب بدن شما مقدار کافی صفرا ترشح میکند و مشکلات بزرگی همانند دردهای شکمی و سوءهاضمه کاهش مییابد.
البته برای درمان مشکلات صفرا بهتر است که قبل از مصرف تمر هندی با پزشک در مورد نحوه درمان سؤال کنید.
کاهش کلسترول با تمر هندی
تمر هندی قادر است که مقدار کلسترول خون را کاهش دهد. کلسترول خونی که تمر هندی آن را کاهش میدهد عموماً با عنوان کلسترول مضر شناخته میشود. زمانی که تمر هندی میخورید، ترشح صفرا، جذب چربی و همچنین مصرف مواد غذایی در رودهها تغییر میکند. همه این تغییرات به گونهای است که تعادل بدن شما را به سمت کلسترول مفید میکشاند.
خواص تمر هندی در درمان مالاریا
این میوه گرمسیری در اغلب کشورهای دارای پشه مالاریا به عنوان یک درمان کننده مالاریا استفاده میشود. مصرف کردن روزانه تمر هندی با خاصیت ضد میکروبی به بدن بیمار کمک خواهد کرد تا در برابر تب و همچنین مشکلات عفونی مقاومت بیشتری داشته باشد.