
خرما محصول مهم مناطق گرمسیری ایران به خصوص خوزستان و کرمان است که دارای خواص دارویی فوقالعادهای برای بدن است. در این مقاله قصد داریم شما را با خواص خرما بیشتر آشنا کنیم با جیمیتو همراه باشید.
با خرما بیشتر آشنا شوید
از زمانی که خرما توسط انسان کشف و کشت شد که شاید مربوط به هزاران سال قبل است، آن را به داشتن خواص سلامتی فراوان میشناسیم و با پیشرفت علم و اثبات خواص خرما علاقه مردم جهان به خوردن آن افزایش پیدا کرد. خرما، ریشه و اصالت ایرانی دارد و از زبان فارسی به دیگر زبانها منتقل شده است. اولین درختان خرما در ایران و نواحی صحرایی عربستان و شمال افریقا کشف شده هست ولی در بررسیهای علمی گونهای خرما در هندوستان نیز کشف شده که قدمتی بیش از خرمای ایران دارد.
خرما برای ایرانیان همیشه مظهر ارزش غذایی زیاد و فواید خاص برای سلامتی بود و پیش از هخامنشیان نیز کشت و مصرف میشده است. چینیها ایران را به سرزمین نخل میشناختند و در پایان سده نهم میلادی بود که خرما از ایران به چین صادر شد. کشورهای اروپایی بر اساس آب و هوای خاص منطقه، توانایی کشت و سابقه پرورش خرمای اندکی دارند.
ارزش غذایی خرما
خرما منبع غنی برای انواع ویتامین، مواد مغذی و معدنی است. در ۱۰۰ گرم خرمای به طور متوسط ارزش غذایی به شرح زیر است:
- انرژی ۱٬۱۷۸ کیلوژول (۲۸۲ کیلوکالری)
- کربوهیدراتها ۷۵٫۰۳ گرم
- قندها ۶۳٫۳۵ گرم
- فیبر ۸ گرم
- چربی ۰٫۳۹ گرم
- پروتئین ۲٫۴۵ گرم
- آب ۲۰٫۵۳ گرم
- ویتامین آ ۱۰ IU
- – بتاکاروتن ۶ میکروگرم (۰درصد نیاز روزانه)
- – لوتئین و زآکسانتین ۷۵ μگرم
- ویتامین ب۱ (تیامین) ۰٫۰۵۲ میلیگرم (۴درصد نیاز روزانه)
- ویتامین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۶۶ میلیگرم (۴درصد نیاز روزانه)
- ویتامین ب۳ (نیاسین) ۱٫۲۷۴ میلیگرم (۸درصد نیاز روزانه)
- پانتوتنیک اسید (ویتامین ب۵) ۰٫۵۸۹ میلیگرم (۱۲درصد نیاز روزانه)
- ویتامین ب۶ ۰٫۱۶۵ میلیگرم (۱۳درصد نیاز روزانه)
- اسید فولیک (ویتامین ب۹) ۱۹ میکروگرم (۵درصد نیاز روزانه)
- ویتامین C ۰٫۴ میلیگرم (۱درصد نیاز روزانه)
- ویتامین E ۰٫۰۵ میلیگرم (۰درصد نیاز روزانه)
- ویتامین K ۲٫۷ میکروگرم (۳درصد نیاز روزانه)
- کلسیم ۳۹ میلیگرم (۴درصد نیاز روزانه)
- آهن ۱٫۰۲ میلیگرم (۸درصد نیاز روزانه)
- منیزیم ۴۳ میلیگرم (۱۲درصد نیاز روزانه)
- منگنز ۰٫۲۶۲ میلیگرم (۱۳درصد نیاز روزانه)
- فسفر ۶۲ میلیگرم (۹درصد نیاز روزانه)
- پتاسیم ۶۵۶ میلیگرم (۱۴درصد نیاز روزانه)
- سدیم ۲ میلیگرم (۰درصد نیاز روزانه)
- روی ۰٫۲۹ میلیگرم (۳درصد نیاز روزانه)
همانطور که مشاهده کردید خرما، منبع خوبی برای ویتامینها، مواد معدنی، انرژی، قند و فیبر است. همچنین در کنار این مواد مغذی، انواع مواد معدنی به مانند کلسیم، آهن، فسفر، پتاسیم، منیزیم و روی هم وجود دارد.
خواص خرما
بیش از ۱۰۰ نوع خرما در جهان وجود دارد و که بیشتر آن در جنوب ایران کشت و برداشت میشود. البته میتوان خرما را به سه دسته خشک، نیمهخشک و نرم تقسیمبندی کرد. مهمترین انواع خرماهای جنوب ایران عبارتاند از مضافتی، ربی، شکری، حلیله، دسکی، زاهدی، گنتار، برهی، خشن و قندشکن. خرماهای ایرانی بر اساس محل کشت که یکی از مناطق چندگانه در جنوب است میتواند اسامی مختلفی داشته باشد.
خرما منبع خوبی برای انواع ویتامینها و مواد معدنی به شمار میرود. همچنین به عنوان منبع خوبی برای انرژی، قند، و فیبر شناخته میشود.
فاقد چربی
اگر نگاه دقیقتری به ارزش غذایی ذکر شده برای خرما کرده باشید متوجه خواهید شد که خرما به مقدار ناچیز کلسترول و چربی در خود دارد. پس اگر احساس میکنید که دچار افزایش وزن فزاینده شدهاید، باید خرما را وارد رژیم غذایی خودتان کنید. برای مثال به جای خوردن چای با قند و شیرینی، از خرما و شیره خرما استفاده کنید. با خوردن خرما به خود و بدنتان در لاغر شدن بیشتر کمک کنید. پس این نکته مهم از خواص خرما را مدنظر قرار دهید.
خواص خرما در درمان اختلال روده
اختلال روده از جمله مشکلاتی است که برای رفع آن از داروهای گیاهی استفاده می شود. بر اساس مطالعات انجام شده روی خواص خرما اطمینان حاصل شده است که وجود نیکوتین در خرما به بهبود مشکلات و اختلالهای روده کمک خواهد کرد. همچنین مصرف خرما به رودههای شما کمک خواهد کرد تا میزان زیاد و بهتری از باکتریهای مفید برای جذب مواد مغذی در خود داشته باشد.
از سوی دیگر با نگاه کردن به ارزش غذایی خرما متوجه خواهید شد که این میوه دارای مقادیر زیادی فیبرهای محلول و نامحلول است. وجود این دسته از ترکیبات به اشکال گوناگون اختلال روده را بهبود میبخشند. اسید آمینه عامل دیگری در خرما است که با مصرف کردن آن هضم مواد غذایی به سهولت انجام می شود. از دیگر خواص خرما برای گوارش به واسطه دارا بودن مقدار اسید آمینه کافی، هاضم بودن آن است.
غنی از پروتئین
پروتئینها را در وعده غذایی خود جدی بگیرید. اضافه کردن پروتئین به رژیم غذایی میتواند بسیاری از مشکلات شما را حل کند. خرما از جمله منابع غنی از پروتئین گیاهی است که به شما در افزایش سلامتی و قدرت عضلانی میتواند کمک کند. برای افرادی که حتی ورزش نمیکنند و به دنبال قدرت بدنی زیادی نیستند نیز خوردن خرما به صورت روزانه توصیه شده است.
خواص خرما و ضد آلرژی بودن
شاید برای شما جالب باشد بدانید که خرما دارای خواص ضد آلرژی است. ترکیب گوگرد ارگانیک که در خرما وجود دارد به بدن شما در کاهش حساسیت به مواد آلرژیزا کمک شایانی میکند. گوگرد ارگانیک در مواد غذایی اندکی وجود دارد و شما باید خوشحال باشید که یکی از منابع آن را اکنون کشف کردید.
در صورتی که شما حساسیتهای فصلی و غذایی متوالی تجربه میکنید حتماً خرما بخورید. خوردن خرما باعث خواهد شد تا علائم مربوط به آلرژی همانند آبریزش بینی کاهش پیدا کند. تعداد افرادی که آلرژی فصلی دارند کم نیست بنابراین اگر شما هم از جمله این افراد هستید، بهتر است از خرما برای رسیدن به درمان سنتی آلرژی استفاده کنید.
غنی از ویتامین
خرما دارای انواع ویتامینهای خانواده ویتامین B اعم از B2،B3،B1 و B5 است. همچنین خرما حاوی ویتامین A1 و C نیز هست. با خوردن خرما در طول روز شما نیازی به مصرف مولتیویتامین نخواهید داشت. خرما نه تنها سلامتی شما را تأمین میکند بلکه انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه را نیز در اختیار شما قرار میدهد. خرما حاوی کربوهیدرات مؤثر در تأمین انرژی به مانند گلوکز، ساکاروز، فروکتوز و برخی از قندهای دیگر هست. سعی کنید خرما را جایگزین میان وعدههای بیفایده کنید.
غنی از آهن یکی از خواص خرما
فلوئور ماده شیمایی است که خرما مقادیر کافی از آن دارد و موجب حفظ سلامتی دندانهای شما میشود. همچنین خرما حاوی آهن نیز هست که میتواند برای کسانی که کمبود آهن دارند، مفید و لازم باشد. کمبود آهن موجب خستگی بدن، کم آوردن نفس، درد سینه و بیحالی میشود که با خوردن خرما به همراه سایر مواد مغذی و مواد غذایی میتوانید از آن خلاص شوید. در نظر داشته باشید که اگر دوست دارید با خرما، کمخونی یا هر مشکل دیگر خود را درمان کنید، میبایست صبر و برنامهریزی دقیق برای خوردن آن داشته باشید. در مواردی لازم است که از کمک پزشکی و دارویی بهره بگیرید.
غنی از فیبر
در هر ۱۰۰ گرم از خرما، ۸ گرم فیبر وجود دارد؛ بنابراین اگر در طول روز فیبر کافی در رژیم غذایی خود ندارید میتوانید فیبر خرما (یکی از خواص خرما) را بدون هیچ زحمتی به رژیم غذایی بدون فیبری اضافه کنید. در مورد خواص فیبر بارها صحبت کردهایم، اما برای یادآوری میتوان گفت که فیبر موجب بهبود گوارش و هضم غذا در کنار کاهش کلسترول مضر در بدن میشود. در مطالعهای که روی ۲۱ نفر که ۷ روز هفته به مدت ۲۱ روز خرما مصرف کردهاند، عمل دفع راحتتر از قبل صورت میگرفت.
فیبر با دفع صفرای بیشتر، بدن را مجبور به مصرف کلسترول مضر و کاهش آن برای تولید صفرا میکند که به واسطه همین، کلسترول مفید افزایش مییابد. همچنین مصرف فیبر به همراه مواد قندی، شاخص گلایسمی را کاهش میدهد که برای افراد دیابتی ضروری و لازم است.
وجود آنتی اکسیدان یکی از خواص خرما
آنتی اکسیدان در بدن شما میتواند وظایف متعددی بر عهده داشته باشد که از جمله آنها مبارزه با انواع بیماریها و کاهش احتمال بروز مشکلات حادی به مانند مشکلات قلبی و عروقی هست. آنتی اکسیدان با رادیکالهای آزاد مازاد در بدن که توسط مواد غذایی فراوری شده، ویروس یا واکنشهای داخل بدن تولید میشوند، وارد واکنش شده و آنها را به غلظت مجاز در بدن کاهش میدهند. در صورتی که رادیکال آزاد در کنار سلولهای بدن فعالیت بیش از حدی داشته باشد، موجب بروز مشکلات سلولی و سرطان میشود.
خوردن میوههای مشابه خرما نظیر الو، انجیر نیز میتواند فواید سلامتی بسیاری به واسطه داشتن آنتی اکسیدان داشته باشد. از جمله مهمترین آنتی اکسیدان های شناخته شده میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- فلاونوئید: آنتی اکسیدانی قوی برای کاهش التهاب و همچنین کاهش دهنده خطر ابتلا به دیابت، آلزایمر و برخی سرطانها است.
- کاروتنوئید: برای ارتقا سلامت قلب و عروق و همچنین کاهش خطرات ناشی از واکنشهای رادیکالی در شبکیه چشم ضروری است.
- اسید فنولیک: به مانند دیگر انتی اکسیدان ها میتواند خاصیت ضدالتهابی و همچنین مقابله کننده با انواع بیماریهای قلبی و عروقی داشته باشد.
مناسب رژیم غذایی
برای خوردن خرما لازم نیست، چند فصل از سال را تحمل کنید یا فراوری خاصی برای خوردن آن انجام دهید. خرما را کنار دست خود روی میز غذاخوری بگذارید. خوشبختانه انواع مختلف خرما در ایران وجود دارد که شما میتوانید از آنها برای خوردن استفاده کنید. همچنین اگر علاقهمند به فراوری خرما هستید، دستور پخت غذاهای مختلف با خرما و نانهای گوناگون را یاد بگیرید.
صبحانه خودتان را میتوانید با خرما و نان شروع کنید و انرژی لازم را برای انجام کارهای روزانه خود تا نزدیک ظهر داشته باشید. خرما را با آجیل ترکیب کنید، به این صورت که داخل خرما را پسته یا گردو قرار دهید و به صورت میان وعده بخورید.
از جمله روشهای اضافه کردن خرما به رژیم غذایی شخصی میتوانید به موارد زیر توجه کنید:
- خرمای خشک در کنار آجیل
- خرما در سالاد
- خرما در آبمیوه و اسموتی
- خرما در معجون
اگر خرما به صورت آزاد و بدون بستهبندی تهیه میکنید دقت داشته باشید که خرما، شکرک نزده باشد و پوست بیرونی آن شفاف باشد. خرما را در فریزر یا یخچال نگهدارید تا ترش نشود. خرما تا یک سال میتواند در فریزر به صورت یخزده باقی بماند. وجود شکرک روی خرما نشان از فساد آن دارد و بهتر است که خورده نشود.
یکی از خواص خرما آرامکننده اعصاب
ویتامینهای موجود در خرما، این میوهی شیرین را به عامل ایدهالی برای تقویت عملکرد و سلامتی دستگاه عصبی تبدیل کرده است. پتاسیم یکی از مواد اصلی و اولیه برای افزایش سطح سلامتی و قدرت واکنش دستگاه عصبی است و همچنین سرعت و آمادگی فعالیتهای مغزی را بهبود میبخشد.
مفید برای پوست
خرما منبع بزرگ ویتامین ث است که به حفظ قابلیت ارتجاعی پوست کمک میکند و همچنین با مشکلات پوستی مختلف مانند اگزما یا پسوزیاریس مبارزه میکند.
خرما، سرشار از ویتامین B است که برای درمان بیماریهای اعصاب مفید است.
خواص خرما و افزایش وزن
اگر لاغر هستید و میخواهید که هر چه زودتر چاق شوید به شما مصرف کردن خرما را توصیه میکنیم. بر اساس مشاهدات انجام شده در مورد خرما، این ماده غذایی دارای مقدار زیادی قند مفید، پروتئین و همچنین انواع ویتامینهای ضروری است. اگر بتوانید خرما را با ترکیب کردن در پوره خیار میل کنید، متوجه خواهید شد که بعد از مدتی افزایش وزن چشمگیری داشتهاید.
یک کیلوگرم خرما در خود ۳۰۰۰ کالری ذخیره دارد. خوردن این میزان خرما علاوه بر تأمین انرژی روزانه، باعث خواهد شد تا افزایش وزن نیز داشته باشید. خوشبختانه خرما باعث خواهد شد تا حجم ماهیچههای بزرگتر به همراه مقدار چربی کافی در بدن به دست آورید که خود نشان از چاقی مفید و بدون ضرر است.
البته افرادی که دچار سوء هاضمه هستند میبایست تحت نظر پزشک به خوردن خرما برای چاقی اقدام کنند. مصرف کردن خرما به تنهایی نمیتواند نیازهای بدن شما به جز کالری را تأمین کند.
مانع یبوست
غالبا خرما، را جز مواد خوراکی ملین طبقهبندی میکنند. به همین دلیل، افراد مبتلا به یبوست میتوانند مرتبا از این میوه استفاده کنند. برای بهرهمندی حداکثری و مطلوب از این خواص خرما بهتر است آن را یک شب در آب بخیسانید، سپس هنگام صبح، وقتی ترکیب آب و خرما شکلی مانند شربت به خود گرفت، آن را میل کنید.
خواص خرما در بهبود شب کوری
خرما همانطور که ملاحظه میکنید دارای خواص گوناگونی است. یکی دیگر از خواص بینظیر خرما که باید به آن اشاره کنیم بهبود مشکلات بینایی است. بر اساس تجربههای پزشکان سنتی استفاده کردن برگ خرما به شکل خمیر روی چشم باعث خواهد شد تا مشکل بزرگی همانند شب کوری کاهش پیدا کند.
علاوه بر استفاده از خرما به شکل خمیر روی چشم، خوردن آن نیز کمک زیادی به بهبود مشکلات بینایی خواهد کرد. در نواحی که رشد خرما زیاد است، معمولاً از این روش برای داشتن قوای بینایی در بومیان همان منطقه استفاده می شود. شما نیز میتوانید از خواص خرما برای رسیدن به سلامت بینایی استفاده کنید.
استحکام استخوان
خرما، حاوی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیم است که همگی برای رشد، استحکام و حفظ سلامتی استخوانهای افراد بسیار ضروری هستند؛ به ویژه برای افرادی که وارد دوران سالخوردگی میشوند و استخوان به تدریج ضعیف میشود. بنابراین، با مصرف خرما، استخوانها را تقویت کنید!
خواص خرما در کاهش سرطان گوارش
سرطان گوارش سالانه جان افراد بسیاری را میگیرد این در حالی است که میتوان با مصرف کردن مواد غذایی خاص از بروز آن جلوگیری کرد. هر چند سبک زندگی در کنار مصرف مواد غذایی به این اتفاق شدت بیشتری میدهد اما شما نباید از تأثیرات مواد غذایی در جلوگیری از بروز سرطانهای مختلف از جمله سرطان گوارش غافل باشید.
بر اساس مطالعات انجام شده روی خواص خرما مشاهده شده است که استفاده کردن از خرما بروز مشکلات گوارشی من جمله سرطان را به واسطه دارا بودن آنتی اکسیدان های فراوان در خود کاهش میدهد. در برخی موارد استفاده کردن هم زمان از خرما به همراه داروهای شیمی درمانی، روند بهبود بیماران را افزایش نیز داده است.
این میوه به سرعت در دستگاه گوارش جذب شده و خواص خود را به خون و اندامهای داخلی میبخشد. از سوی دیگر خرما عوارض جانبی اندکی دارد که مصرف کردن مقدار زیاد آن به همراه دارو یا مواد غذایی در صورت صلاحدید پزشک مشکلی نخواهد داشت.
مانع کم خونی
خرما، سرشار از مواد معدنی است که میتواند برای بسیاری از مشکلات سلامتی مفید باشد، ولی وجود مقدار بالای آهن در خرما، باعث شده است این میوه برای افراد مبتلا به کم خونی به مکمل غذایی کاملی تبدیل شود. بنابراین خوردن این میوه گرمسیری را در رژیم غذایی خود قرار دهید و از فواید زیاد ان بهره مند شوید.
خواص ضدالتهابی خرما
دقت کنید که سرطان نوعی واکنش التهابی است و خرما در سرکوب کردن آن موفق بوده است به این ترتیب میتوان گفت که مصرف کردن خرما باعث کاهش مشکلات التهابی در بدن می شود. خرما دارای مقدار زیادی ترکیبات مغذی از جمله منیزیم است. وجود منیزیم به بدن شما و سیستم ایمنی کمک خواهد کرد تا بتواند التهابهای شدید در بدن را کاهش و به درمان آنها کمک کند.
از جمله التهابهایی که با مصرف کردن و دانستن خواص خرما کاهش پیدا میکنند، التهاب در مفاصل عامل بروز بیماریهای آرتروز، التهاب در مغز که عامل بروز آلزایمر و در نهایت مشکلات سادهای همانند کاهش درجه تب است.
لذا اگر میخواهید سالمتر زندگی کنید خواص خرما را جدی بگیرید و از آن برای افزایش سطح سلامتی بدن خود استفاده کنید. بدانید خرما به جز در مواردی معدود به جز خاصیت برای شما هیچ نخواهد داشت.
کمک به چاق شدن
خرما حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامینهای ضروری است. اگر خرما، را با پوره خیار نوش جان کنید، میتوانید وزنتان را به حد طبیعی برسانید و به جای تحمل لاغری به تناسب اندام برسید. یک کیلوگرم خرما، حاوی تقریبا ۳۰۰۰ کالری است
خواص خرما در کاهش سکته مغزی
خرما نه تنها به کاهش مشکلات سلامتی همانند سرطان کمک خواهد کرد بلکه میتواند شما را از بروز سکتههای مغزی نیز در امان نگه دارد. خرما مقدار کافی مواد معدنی مانند کلسیم در خود دارد. وجود کلسیم در بدن باعث تضمین سلامتی مغز می شود.
بر اساس مطالعات انجام شده روی خواص خرما، مصرف کردن این ماده غذایی به شکل آزمایشگاهی در موشها، خطر سکتههای مغزی را تا ۹ درصد کاهش داده است. شما در طول روز نیاز به مصرف ۱۰۰ میلیگرم منیزیم دارید که خوردن خرما در روز مقدار زیادی از آن را تأمین میکند.
بهبود عملکرد قلب
خرما برای حفظ سلامت قلب بسیار موثر است. تعدادی خرما را یک شب در آب بخیسانید، سپس هنگام صبح، آنها را له کنید و مصرف نمایید؛ طبق یافتههای علمی، این کار در تقویت قلب تاثیر مثبتی دارد. همچنین خرما منبعی غنی از پتاسیم است؛ مطالعات نشان دادهاند پتاسیم میتواند خطر سکته مغزی و دیگر بیماریهای مرتبط با قلب را کاهش دهد.
خواص خرما در بهبود عملکرد مغز
داشتن هوش بالا بخشی از موفقیت در زندگی است و بخش بزرگ دیگر آن مربوط به عملکرد مغز در حل مسائل و مشکلات است. مطالعات زیادی در مورد رابطه مصرف مواد غذایی و تأثیر آن بر عملکرد مغز انجام شده است. در این میان تعداد زیادی مقاله رابطه نزدیک خواص خرما و افزایش عملکرد مغز را نشان میدهد.
خرما دارای مقدار زیادی ویتامین ب ۶ است. وجود این ویتامین به مغز شما کمک خواهد کرد تا رابطه عصبی کارآمدتری برای انجام پردازش و حل مسئله داشته باشد. به این ترتیب دانشآموزانی که خرما مصرف میکنند عموماً در سر جلسات امتحانی عملکرد بهتری دارند.
دلیل دیگری که به عملکرد مغز کمک میکند وجود کربوهیدراتها با ویژگی جذب سریع در بدن است. با افزایش مقدار قند خون پردازش در مغز نیز افزایش پیدا میکند. از سوی دیگر ترکیبات مغذی دیگر به جز ویتامین ب ۶ وجود دارد که کارایی مغز را تضمین میکنند.
تقویت قوای جنسی
مطالعات نشان دادهاند خواص خرما حتی برای افزایش قوای جنسی نیز مفید است. تعدادی خرما، را در طول یک شب در شیر تازه بز بخیسانید، سپس آنها را در همان شیر له کنید و با پودر هل و عسل مخلوط نمایید. این مخلوط به عنوان داروی نیروبخشی بسیار موثر و مفید برای افزایش استقامت جنسی و کاهش تاثیر ناباروری ناشی اختلالات جنسی مختلف شناخته میشود.
درمان اسهال
خرمای رسیده حاوی پتاسیم است؛ پتاسیم به شکلی بسیار موثر میتواند اسهال را کنترل کند. همچنین خرما، به آسانی هضم میشود که همین مسئله به کنترلِ طبیعت غیر قابل پیشبینی اسهال مزمن کمک میکند. بنابراین یکی از مهمترین خواص خرما برای افرادی که دچار اسهال شدهاند کنترل آن است. البته خوردن خرما در این شرایط بدون تجویز پزشک توصیه نمیشود.
یکی از خواص خرما کاهش کلسترول خون
خرما، در واقع عاری از کلسترول و حاوی چربی بسیار اندکی است. گنجاندن مقادیر کمی از خرما، در رژیم غذایی روزانهتان به پایین نگهداشتن سطح کلسترول و از طرفی حتی به کاهش وزن در عدهای کمک میکند. پس اگر قصد کاهش کلسترول خون را دارید بد نیست روی این خواص خرما حساب ویژهای باز کنید و آن را در رژیم غذایی خود جای دهید.
خواص ضد پیری
ویتامین C موجود در خرما، به مقاومت پوست در برابر اکسیداسیون کمک میکند و بنابراین اثرات پیری را کاهش میدهد. به علاوه برای استحکام استخوانها و تقویت ایمنی بدن و… مفید است. پس اگر میخواهید جان بمانید و به دور از مصرف داروهای شیمیایی باشید از این خواص خرما که مانع از پیری میشود استفاده کنید.
یکی از خواص خرما کاهنده اشتها
شیرینی خرما غیرقابل انکار و بسیار بسیار خوشمزه است! پس، وقتی ولع خوردن یک تکه شکلات یا حتی شیرینی داشتید چرا چند عدد خرما به جای آنها مصرف نکنید؟ این میوه به خاطر خوشمزه بودن به فرونشاندن ولع کمک میکند. پس یکی از خواص خرما کاهش اشتها در افراد مختلف خواهد بود.
عوارض جانبی مصرف خرما
خرما قند زیادی در مقایسه با سایر موارد در ارزش غذایی خود دارد؛ بنابراین کسانی که از قند خون بالا و دیابت رنج میبرند میبایست با توصیه پزشکی اقدام به خوردن آن کنند. همچنین در زمان مصرف باید مداوم قند خون را چک کنند تا از افزایش ناگهانی قند خون در امان باشند. هرچند فیبر موجود در خرما به عنوان یک عامل کاهش دهنده شدت جذب قند عمل میکند اما باید جانب احتیاط را داشت.
نباید در مصرف خرما زیاده روی کرد، چرا که مصرف بسیار بالای آن موجب آسیب به کبد و طحال، افزایش فشارخون، جوش دهان و پوسیدگی دندانها میشود.
خرما، سرشار از ویتامین B است که برای درمان بیماریهای اعصاب مفید است.
این به درد من میخوره:)) همه میگن اعصابت خرابه
خرما با چای خیلی می چسبه
مخصوصا بعد از یک روز سخت و کاری زیاد