
خواص بادام بسیار زیاد است اما در اینجا قرار است با ۱۴ خاصیت این ماده غذایی آشنا شویم. این آجیل خوشمزه، خواص درمانی زیادی نیز دارد که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد. با جیمیتو همراه باشید.
بادام
با وجود اینکه بادام توسط بسیاری از مردم در طبقه آجیل و دانهها طبقهبندی میشود اما بادام در اصل یک میوه از درخت بادام است. نام علمی بادام Prunus dulcis است. درخت اصلی بادام بومی منطقه خاورمیانه و جنوب آسیا است. در حقیقت بادام به واسطه قرار داشتن در دو پوسته به عنوان دانه شناخته میشود ولی در اصل این دانه میوه اصلی درخت است. البته بادام زمانی که نارس باشد دارای گوشتهای خوراکی است که میتوان آن را خرد. با رسیدن میوه بادام، این گوشت به پوسته تبدیل شده و دانه اصلی بادام به وجود میآید.
بزرگترین کشورهای تولید و صادر کننده بادام با وجود اینکه زادگاه اصلی آن ایران بوده است، امریکا و اسپانیا هست. ایران هماکنون در رتبه پنجم صادر کننده بادام است.
۴۹ درصد از بادام را روغن تشکیل میدهد که ۶۲ درصد آن اولئیک اسید غیراشباع و ۲۴ درصد آن لینولئیک اسید غیراشباع و ۶ درصد آن پالمیتیک اسید اشباع است. دانه بـادام میتواند یک درخت بـادام دیگر تولید کند و قابلیت تکثیر درخت از طریق دانه وجود دارد. به همین دلیل دانه بادام دارای مواد مغذی متنوع در خود است.
بادام به شکلهای مختلف با مزههای گوناگون وجود دارد از جمله بـادام شیرین و تلخ. هر دو این نوع از بـادام مصارف مخصوص به خود را دارد. اغلب از بادام تلخ در تولید روغن و شیرینیپزی استفاده میشود در حالی که از بـادام شیرین به عنوان آجیل و خوراک میان وعده استفاده میکنند. روغن به دست آمده از بـادام در تولید مواد آرایشی و خوراکیها کاربرد دارد. در ادامه به خواص بادام اشاره خواهیم کرد.
ارزش غذایی بادام
به طور کلی جدای از بحثهای انجام شده در هر ۱۰۰ گرم از بادام مواد مغذی به شرح زیر وجود دارد:
- انرژی ۲٬۴۰۸ کیلوژول (۵۷۶ کیلوکالری)
- کربوهیدراتها ۲۱٫۶۹ گرم
- نشاسته ۰٫۷۴ گرم
- قندها ۳٫۸۹ گرم
- لاکتوز ۰٫۰۰ گرم
- فیبر ۱۲٫۲ گرم
- چربی ۴۹٫۴۲ گرم
- چربی اشباع ۳٫۷۳۱ گرم
- چربی تکاشباعنشده ۳۰٫۸۸۹ گرم
- چربی چنداشباعنشده ۱۲٫۰۷۰ گرم
- پروتئین ۲۱٫۲۲ گرم
- تریپتوفان ۰٫۲۱۴ گرم
- ترونین ۰٫۵۹۸ گرم
- ایزولئوسین ۰٫۷۰۲ گرم
- لئوسین ۱٫۴۸۸ گرم
- لیسین ۰٫۵۸۰ گرم
- متیونین ۰٫۱۵۱ گرم
- سیستین ۰٫۱۸۹ گرم
- پنیلالانین ۱٫۱۲۰ گرم
- تیروزین ۰٫۴۵۲ گرم
- والین ۰٫۸۱۷ گرم
- آرژینین ۲٫۴۴۶ گرم
- هیستیدین ۰٫۵۵۷ گرم
- آلانین ۱٫۰۲۷ گرم
- اسپارتیک اسید ۲٫۹۱۱ گرم
- گلوتامیک اسید ۶٫۸۱۰ گرم
- گلیسین ۱٫۴۶۹ گرم
- پرولین ۱٫۰۳۲ گرم
- سرین ۰٫۹۴۸ گرم
- آب ۴٫۷۰ گرم
- ویتامین آ ۱ IU
- بتاکاروتن ۱ میکروگرم (۰ درصد نیاز روزانه)
- لوتئین و زآکسانتین ۱ μگرم
- ویتامین ب ۱ (تیامین) ۰٫۲۱۱ میلیگرم (۱۶ درصد نیاز روزانه)
- ویتامین ب ۲ (ریبوفلاوین) ۱٫۰۱۴ میلیگرم (۶۸ درصد نیاز روزانه)
- ویتامین ب ۳ (نیاسین) ۳٫۳۸۵ میلیگرم (۲۳ درصد نیاز روزانه)
- پانتوتنیک اسید (ویتامین ب ۵) ۰٫۴۶۹ میلیگرم (۹ درصد نیاز روزانه)
- ویتامین ب ۶ ۰٫۱۴۳ میلیگرم (۱۱ درصد نیاز روزانه)
- اسید فولیک (ویتامین ب ۹) ۵۰ میکروگرم (۱۳ درصد نیاز روزانه)
- ویتامین E ۲۶٫۲ میلیگرم (۱۷۵ درصد نیاز روزانه)
- کلسیم ۲۶۴ میلیگرم (۲۶ درصد نیاز روزانه)
- این ۳٫۷۲ میلیگرم (۳۰ درصد نیاز روزانه)
- منیزیم ۲۶۸ میلیگرم (۷۲ درصد نیاز روزانه)
- منگنز ۲٫۲۸۵ میلیگرم (۱۱۴ درصد نیاز روزانه)
- فسفر ۴۸۴ میلیگرم (۶۹ درصد نیاز روزانه)
- پتاسیم ۷۰۵ میلیگرم (۱۵ درصد نیاز روزانه)
- روی ۳٫۰۸ میلیگرم (۳۱ درصد نیاز روزانه)
خواص بادام
بادام دارای مزایای بهداشتی شگفت انگیزی از جمله کاهش وزن و کاهش قند خون است و میتواند کلسترول مضر بدن شما را نیز تنظیم کند. بـادام غنی از چربی سالم، منیزیم، فیبر و ویتامین E است که میتواند اختلالات مغز و قلب، مشکلات گوارشی به مانند یبوست، اختلالات تنفسی به مانند سرفه، کم خونی و ناتوانیهای جنسی را به میزان قابل قبولی بهبود دهد. همچنین خواص بادام بر سلامت دهان و دندان بسیار زیاد است. البته بـادام میتواند در صورت مصرف زیاد عوارضی به مانند چاقی و همچنین مشکلات گوارشی به دنبال داشته باشد.
سرشار از آنتی اکسیدان
یکی از خواص بادام این است که منبع بینظیر آنتیاکسیدان است. بـادام میتواند از آسیب اکسیداتیو سلولها که از عوامل سالخوردگی و بیماری به شمار میرود جلوگیری کند. بنابر این در رژیم غذایی خود بادام را جای دهید.
خواص بادام در محافظت از غشاء سلولی
بدن شما از آنتی اکسیدانها به عنوان محافظی در برابر حملات رادیکال آزادی یا استرس اکسیداتیو استفاده میکند. آنتی اکسیدانها انواع گوناگونی دارند که ویتامین ای یکی از مهمترین آنها است. ویتامین ای که به شکل محلول در چربی وجود دارد با مصرف کردن مواد غذایی پرخاصیت همانند بادام وارد بدن شما میشود.
ویتامین ای به دلیل محلول در چربی بودن جذب غشا سلولی میشود. تجمع مقدار مناسب ویتامین ای در غشا سلولی حملات رادیکال آزادی به غشا را کاهش میدهند. بادام در میان همه مواد غذایی که منبع ویتامین ای شناخته میشوند، بیشترین سهم را دارد.
با خوردن یک لیوان بادام، ۳۷ درصد از نیاز روزانه خودتان به ویتامین ای را دریافت میکنید. بر اساس مطالعات انجام شده روی خواص بادام، مشخص شده است که نه تنها وجود ویتامین ای بلکه آنتی اکسیدان های دیگر همانند ویتامینهای دیگر و مواد معدنی بروز مشکلات قلبی، سرطان و همچنین آلزایمر را که همگی میتوانند بخشی از آسیب سلولی باشند را کاهش میدهد.
بنابراین به شما توصیه میکنیم برای رسیدن به سطح سلامتی، از خواص بادام غافل نشوید و در طول هفته یا در برنامههای غذایی خود از آن استفاده کنید.
کنترل قند خون
یکی از خواص بادام این است که کربوهیدرات کمی دارد، اما سرشار از چربیهای سالم، پروتئین و فیبر است. این امر آنها را به گزینه خوبی برای دیابت تبدیل میکند. بادام افزایش ناگهانی سطح گلوکز و انسولین بعد از مصرف وعدههای غذایی را کاهش میدهد.
خواص بادام در کنترل قند خون
اگر نگاهی به ارزش غذایی آجیل داشته باشید متوجه خواهید شد که مقدار کمی کربوهیدرات به همراه مقدار زیاد پروتئین و فیبر در آنها وجود دارد. این خاصیت برای افراد دیابتی که باید مصرف قند و کربوهیدرات خود را ملاحظه کنند، بسیار مهم است؛ اما مواد غذایی زیادی وجود دارد که کربوهیدرات آن کم است، چرا باید بادام دارای اهمیت باشد؟
دلیل خواص بادام برای دیابتیها وجود مقدار زیاد منیزیم در آن است. منیزیم از جمله مواد معدنی است که مصرف کردن آن باعث خواهد شد بیش از ۳۰۰ فرایند متابولیسمی در بدن بهبود پیدا میکند. از جمله این فرایندها کنترل قند خون است.
مطالعاتی انجام شده است که نشان میدهد ۲۵ تا ۳۸ درصد از بیماران دیابت نوع دو از کمبود منیزیم رنج میبرند. در ادامه این مطالعات روشن شد که جبران کردن کمبود منیزیم به این بیماران در درمان دیابت و کنترل کردن آن نیز کمک میکند.
در مورد خواص بادام باید افزود که مصرف کردن بادام به عملکرد هورمون انسولین نیز کمک میکند. خوردن بادام نه تنها برای افراد دیابتی بلکه برای افراد سالم نیز مفید و دارای خاصیت است. خواص بادام باعث خواهد شد تا درصد بروز سندرم متابولیک و دیابت نوع دو کاهش چشمگیری داشته باشد.
بادام از جمله مواد غذایی است که شاخص گلایسمی اندکی دارد. به این ترتیب همراه کردن بادام به همراه مواد غذایی باعث خواهد شد تا جذب کربوهیدراتها در بدن افزایش پیدا کند. به این ترتیب افراد دیابتی و سالم میتوانند از آن به عنوان کاهش دهنده قند خون استفاده کنند.
در مجموع باید گفت که اگر دوست دارید اسمی از دیابت به گوشتان نخورد، مصرف کردن بادام را در وعدههای غذایی خودتان قرار دهید. وجود منیزیم به شما در این راه کمک خواهد کرد.
کاهش وزن
بادام شامل چندین مواد مغذی است که شکستن و هضم آن برای بدن سخت است. در حدود ۱۰ – ۱۵٪ از کالری آجیل جذب نمیشود و شواهدی وجود دارد که خوردن آجیل میتواند سوخت و ساز بدن را کمی افزایش دهد. مطالعه دیگری در ۱۰۰ زن مبتلا به اضافه وزن نشان داد که کسانی که بادام مصرف کردند در مقایسه با کسانی که مصرف نکردند. بهبودی در سایز دور کمر و سایر نشانگرهای سلامت داشتند.
مانع ایجاد یبوست
یکی از خواص بادام این است که سرشار از فیبر است و مثل سایر غذاهای دارای فیبر میتواند از یبوست جلوگیری کند. البته لازم است بعد از مصرف بادام مقدار قابل توجهی آب نوشیده شود تا روند جذب با سرعت بیشتری اتفاق بیفتد. نیاز نیست که روزانه مقدار زیادی بادام بخورید، خوردن ۴ یا ۵ عدد بادام کافی است تا هضم بهتری داشته باشید و حرکات روده منظم شود.
کاهش فشار خون با خواص بادام
منیزیم نه تنها به کاهش مشکلات مربوط به قند خون بلکه در کاهش فشار خون نیز کمک زیادی میتواند به شما کمک کند. فشار خون یکی از اصلیترین عوامل بروز مشکلات سلامتی همانند حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیوی است. کمبود منیزیم یکی از اصلیترین عوامل بروز مشکلات مربوط به فشار خون است. مهم نیست که چاق باشید یا لاغر با کمبود منیزیم، فشار خون به شما هجوم خواهد آورد.
مطالعات نشان دهنده این است که بر طرف کردن مشکلات مربوط به منیزیم به کاهش یافتن درصد بروز فشار خون و مشکلات مربوط به آن همانند مشکلات قلبی جلوگیری میکند. بر اساس آمار به دست آمده از امریکا، بیشتر بزرگسالان از کمبود مقدار منیزیم در خون رنج میبرند و اکثر این افراد دچار مشکلات فشار خون هستند.
اضافه کردن بادام میتواند به مقدار زیادی باعث شود تا فشار خون به واسطه مصرف کردن منیزیم بهبود پیدا کند. کاهش یافتن فشار خون، باعث خواهد شد تا مشکلات قلبی و عروقی نیز کاهش پیدا کند.
کاهش کلسترول بد خون
بادام، منبع خوبی از چربیهای تک غیراشباع و چند غیراشباع است که باعث کاهش LDL (کلسترول بد) میشوند. خوردن بادام به عنوان بخشی از رژیم غذایی همیشگی ما میتواند به افزایش سطح کلسترول HDL یا ” کلسترول خوب” کمک کند.
مانع از بروز سرطان
یکی از خواص بادام جلوگیری از سرطان است. بـادام باعث عبور راحت غذا از لولهی گوارش و در نتیجه پیشگیری از سرطان روده بزرگ (کولون) میشود.
خواص بادام در کاهش اشتها
در سطرهای بالا دستی خواندید که بادام دارای مقدار کمی کربوهیدرات و مقدار زیادی فیبر و پروتئین است. مصرف کردن فیبر باعث خواهد شد که اشتهای شما در خوردن مواد غذایی کاهش پیدا کند. نه تنها فیبر بلکه پروتئین نیز خاصیت مشابه دارد. کنار هم قرار گرفتن این دو ماده غذایی باعث خواهد شد خوردن کالری کاهش پیدا کند و شما به سمت لاغری و همچنین سلامتی پیش بروید.
در انجام مطالعهای ۴ هفتهای روی ۱۳۷ شرکت کننده در یک آزمون مشخص شد که استفاده کردن از بادام به میزان چشمگیری در کاهش دادن گرسنگی و میل افراد به خوردن مواد غذایی مؤثر است. علاوه بر این مطالعه، تجربه نیز نشان داده است که خوردن آجیل باعث کاهش اشتها میشود.
میتوان نتیجه گرفت که خوردن بادام زمینی از یک سو باعث کاهش قند خون و چربی و از یک سو به تعادل رسیدن فشار خون میشود. قرار گرفتن این خواص در کنار کاهش اشتها به شما در رسیدن به سلامتی کمک زیادی خواهد کرد. امیدوار باشید که با اصلاح شیوه زندگی در کنار خوردن مواد غذایی همیشه به سلامت زندگی کنید.
بهبود عملکرد مغز
پژوهشهای علمی در مورد مزایای بـادام نشان دادهاند که این مغز حاوی ریبوفلاوین و ال-کارنیتین است، موادی مغذی که به رشد سلولهای مغز کمک میکنند. بـادام فنیلآلانین نیز دارد، یک ماده شیمیایی تقویتکننده که به عملکردهای شناختی ما کمک میکند.
تقویت استخوان
یکی از خواص بادام این است که منبع خوبی از مواد مغذی مانند کلسیم و فسفر است که باعث جلوگیری از پوکی استخوان و تقویت استخوانها و دندانها میشوند. مواد مغذی دیگری نیز در بـادام وجود دارد که موجب بهبود تراکم معدنی استخوانی و تقویت دستگاه اسکلتی بدن میشود.
خواص بادام در کاهش نقص نوزاد
برای داشتن نوزاد و جنین سالم به هنگام تولد، نیاز است که مادر در دوران حاملگی از مواد مغذی استفاده کند. از جمله مواد مغذی که مادران در هنگام بارداری به آن نیاز دارند اسیدفولیک است. مصرف کردن اسیدفولیک باعث خواهد شد تا بروز مشکلات رشد جنین تا مرحله تولد کاهش پیدا کند.
اسیدفولیک باعث میشود تا رشد لوله عصبی که یکی از مهمترین نواقص نوزاد هنگام تولد است کاهش پیدا کند. بر اساس مطالعات انجام شده روی نوزادان به دنیا آمده با مشکل لوله عصبی مشخص شده است که این نوزادان از کمبود اسیدفولیک رنج میبردند.
البته باید توصیه ما را در کنار ملاحظات پزشکی که برای مادران تعیین شده است، در نظر بگیرید. خواص بادام مهم است اما در بعضی موارد مصرف کردن آن برای مادران باردار نیز توصیه نمیشود.
مانع بروز بیماری قلبی
یکی از خواص بادام این است که چربیهای غیراشباع، پروتئین و پتاسیم موجود در آن همگی به حفظ سلامت قلب کمک میکنند. ویتامین ای (E) یک آنتی اکسیدان موثر است و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد، درحالیکه منیزیم موجود در بـادام میتواند در جلوگیری از حمله قلبی موثر باشد.
استفاده برای ماساژ
روغن استخراج شده از بـادام نیز به عنوان روغن مناسبی برای ماساژ آروماتراپی استفاده میشود. روغن بـادام برای تمام انواع پوست مناسب است زیرا به راحتی جذب پوست میشود و عطری فوقالعاده و آرامبخش دارد. این روغن پوست را تغذیه میکند و از داخل آن را سالم میکند.
کم خونی و درمان با خواص بادام
از دیگر خواص بادام باید به بهبود کم خونی نیز اشاره کرد. زمانی که گلبولهای قرمز شما توانایی جذب اکسیژن را نداشته باشند بدن شما دچار کم خونی خواهد شد. به دنبال کم خونی مشکلات دیگری همانند فشار خون و قلبی بروز میکند. علاوه بر این کم خونی یکی از عوامل کاهش کیفیت زندگی است. وجود مواد معدنی و مغذی به شما کمک خواهد کرد تا گلبولهای قرمز توانایی خود در جذب اکسیژن را افزایش دهند.
عوامل آهن، مس و ویتامین موادی هستند که خواص بادام در بهبود کم خونی را رقم میزنند. با مصرف کردن به هنگام و کافی بادام دریافت اکسیژن در گلبولهای قرمز بهبود و کم خونی به صورت تدریجی بهبود پیدا میکند.
درمان جوش سر سیاه
مشکلات پوستی مانند آکنه، جوشهای سر سیاه اغلب ناشی از نفوذ خاک و چربی در منافذ پوست ایجاد میشوند. اسیدهای چرب ضروری موجود در بادام، مقدار روغنی را که توسط غدد سباسه (غدد چربی پوست) ترشح میشود کنترل میکنند و از بروز جوش و آکنه جلوگیری میکنند.
مصرف بادام خام
شما میتوانید بادام را به صورت خام و دانهای مصرف کنید. در این صورت مزایای سلامتی کاملی از آن دریافت میکنید. این در حالی است که بیشتر مردم دوست دارند بادام را طعم دار کنند. حرارت دادن به بادام موجب آزاد شدن بوی خوش و مقداری روغن از آن میشود که مزایای سلامتی آن را کم میکند. از این رو بـادام فراوری شده یا حرارت داده شده را در آجیل به عنوان بو و طعمدهنده اضافه میکنند. لازم به ذکر است که خوردن بـادام خام به جز واردی که ممکن است آلرژی به بـادام وجود داشته باشد در باقی موارد بدون ضرر است.
علاوه بر آجیل و خوردن تنهایی دانه بادام، مردم در سالاد و انواع مواد غذایی خود نیز از بـادام مصرف میکنند تا از بوی دلچسب به همراه مزه فوقالعاده زیر دندان آن استفاده کنند.
البته اگر دوست دارید که بـادام را به تنهایی بخورید به شما توصیه میکنیم، با معده خالی آن را بخورید تا معده و روده شما توانایی جذب همه مواد مغذی مفید در بـادام را داشته باشد.
مواد مغذی بادام
بادام از جمله دانههای شناخته شده جهانی است که از سوی سازمان غذا و داروی جهانی نیز به عنوان منبع غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین ای، مس، منیزیم، فسفر، پتاسیم و این است. همچنین بـادام دارای دیگر ترکیبات مهم از جمله تیامین، نیاسین و روی است. از دیگر ویتامینهای موجود در بـادام میتوان به فولات، ریبوفلاوین، ویتامین ب ۶ و ویتامین ث اشاره کرد. در مقایسه با سایر اجزای تشکیل دهنده آجیل، بـادام مواد مغذی بیشتری دارد.
میزان کالری
یک فنجان بـادام دارای ۵۲۹ کالری انرژی است که در نوع خود ماده انرژیزایی محسوب میشود لذا ما به شما خوردن ناگهانی چند لیوان و تعداد زیاد بـادام را توصیه نمیکنیم چرا که ۵۲۹ کالری، تقریباً ۲۵ درصد نیاز روزانه بدن شما به دریافت کالری است. مقیاسهای دیگر برای مقایسه کالری بادام نشان داده است که در ۰٫۳ گرم که شامل ۲۳ بـادام متوسط است، ۱۳۰ کالری وجود دارد و میتواند گزینه مناسبی برای مصرف روزانه شما باشد. بـادام به واسطه داشتن چربی لازم، به افزایش سطح کلسترول مفید کمک میکند و مواد مغذی لازم برای سوخت و ساز بدن را به آن میرساند.
بهبود مشکلات عضله با خواص بادام
کسانی که عادت دارند روزانه ورزشهای سنگین انجام دهند میدانند که با هر بار فشار آوردن به عضلات مقدار زیادی از تارهای عضلانی تحلیل میروند و آنها نیاز به ترمیم دوباره آنها دارند. خوردن پروتئین مفید باعث خواهد شد تا ترمیم این عضلات با سرعت بیشتری انجام شود.
به همین دلیل شما میتوانید از بادام و فراوردههای به دست آمده از بادام برای ترمیم عضلات استفاده کنید. با خوردن بادام و ترکیبات همانند شیر بادام هشیاری فیزیکی بدن شما برای انجام دادن فعالیتهای بدنی افزایش پیدا کند.
خواص بادام در بهبود مشکلات عضلات نه تنها برای افراد ورزشکار بلکه برای کسانی که به دنبال رسیدن به انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزانه هستند، میتواند مفید باشد.
کربوهیدرات
در هر فنجان از بادامزمینی در حدود ۵ گرم کربوهیدرات وجود دارد که تقریباً ۲ درصد از نیاز روزانه شما به آن است. بسیاری از مردم مصرف بادام را به عنوان یک ماده غذایی بدون کربوهیدراتی دوست دارند اما باید در نظر داشت که لاغری شما میتواند با خوردن کربوهیدرات کمتر کنترل شود اما کالری بـادام بسیار بیشتر از حد مواد غذایی مخصوص رژیمهای لاغری است. همچنین میتوانید از بـادام به عنوان کاهش دهنده چربی مضر بدون افزایش کربوهیدرات بدن استفاده کنید.
خواص بادام و سمزدایی
سمزدایی از بدن لازم و ضروری است و این کار با مصرف کردن مواد غذایی سمزدا امکانپذیر است. بر اساس مطالعات انجام شده بادام قادر است که با استفاده از ترکیبات آنتی اکسیدانی و همچنین دیگر مواد مغذی از تجمع مواد سمی درون بدن جلوگیری کند. به این ترتیب اگر میخواهید سلامتی جسمی داشته باشید خوردن بادام را از همین امروز شروع کنید.
پروتئین و چربی
در یک فنجان از بادام، ۱۱٫۵ گرم چربی به همراه ۵ گرم پروتئین وجود دارد. چربی موجود در بـادام زیاد است با این وجود جای امیدواری است چرا که ۵۰ درصد از چربیها به صورت غیراشباع هستند و هیچ مشکلی برای بدن نخواهند داشت و میتوانند سطح کلسترول مضر را نیز کاهش دهند. با این وجود بـادام چربی مضر نیز به صورت اشباع در خود دارد؛ بنابراین بـادام را مشت مشت نخورید و تعادل در خوردن آن را رعایت کنید.
روشهای مصرف بادام
بـادام علاوه بر شکل خام که در آجیل خورده میشود، انواع روشهای دیگر برای مصرف دارد که عبارتند از:
- شیر بـادام میتواند جایگزین خوبی برای شیر گاو باشد.
- بـادام را به ماست اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشید.
- دانه بـادام را با کره بادام، نمک و مقداری ادویه دیگر روی تابه تفت دهید و به عنوان تنقلات مصرف کنید.
- دانه بـادام را به شیک پروتئینی خود قبل و بعد ورزش اضافه کنید.
- سالاد را با بـادام خوشمزهتر کنید.
- پودر بـادام میتواند چاشنی دلنشین برای بسیاری از غذاها باشد.
- روی پیتزای خود چند دانه بـادام قرار دهید.
مضرات مصرف بادام
با وجود مزایای سلامتی که بـادام دارد مصرف آن در برخی موارد ممکن است عوارض جانبی داشته باشد، از جمله عوارض جانبی که برای مصرف بادام برشمردهاند عبارت است از:
- مشکلات گوارشی: مصرف زیاد بـادام میتواند باعث یبوست و نفخ شود زیرا بـادام سرشار از فیبر است
- تداخل دارویی: اگر رژیم غذایی سرشار از منگنز دارید، مصرف بـادام میتواند باعث تداخل دارویی شود
- ازدیاد ویتامین E: عوارض جانبی مصرف زیاد ویتامین E، اسهال، نفخ، تاری دید، سردرد، سرگیجه و بیحالی هستند
- افزایش وزن: همانطور که مشاهده کردید بـادام کالری زیادی دارد، لذا اگر ورزش و فعالیت بدنی ندارید از خوردن زیاد بـادام اجتناب کنید.
- افزایش سطح سموم بدن: بادام تلخ به داشتن اسید هیدروسیانیک معروف است که باعث علائمی مانند کندی سیستم عصبی و مشکل تنفسی که میتواند کشنده نیز باشد، میشود.
- حساسیت و آلرژی: مصرف بـادام در مواد بسیار محدود آلرژی نشان داده است. از علائم آلرژی به بـادام میتوان به مشکلات پوستی و تنفسی اشاره کرد.
بادام تلخ چیست؟
بادام تلخ همانطور که اشاره کردیم به مانند دانههای هلو، زردآلو، به گیلاس در تولید روغن به کار میرود. این هسته دارای مادهای به نام امیگدالین است. این ماده در بدن تبدیل به سیانید میشود. بادام تلخ توصیه شده که قبل از خوردن حرارت داده شده و پاستوریزه شود. بادام تلخ نیز دارای منابع مغذی به مانند پروتئین، ویتامین ای، پتاسیم، منیزیم و این است اما خوردن آن توصیه نشده است.
مغز بادام تلخ به مقدار کم حاوی سیانور دو پتاس و اسید سیاندریک است که اگر فردی به مقدار زیاد آن را مصرف کند، مسموم میشود. مصرف پنج تا ده عدد مغز بادام تلخ در کودکان میتواند مسمومیت شدید به همراه داشته باشد، در بزرگسالان این تعداد به ۵۰ عدد میرسد. همچنین برای مصرف بادام تلخ عوارضی در صورت مصرف زیاد که میتواند کندی سیستم عصبی و مشکلات تنفسی را به دنبال داشته باشد، گزارش شده است.
خواص بادام زیاده اما باید بدانید که کیلویی فلان قدره و خوردنش برای مردم عادی غیر ممکن شده است